You are here
Grilujte jako profesionálové? Aneb jak pozvednout grilování o level výše?   

Grilujte jako profesionálové? Aneb jak pozvednout grilování o level výše?

Grilujete letošní sezonu často? Máte rádi přípravu pokrmů na grilu na své terase nebo pod otevřeným nebem s celou svou rodinou a přáteli? Zdá se vám, že připravujete stále stejné pokrmy dokola a neposouváte své umění? Na grilu se dá připravovat velká spousta kulinářských specialit. Chce to jen dostatek fantazie, kvalitní gril a hlavně kvalitní příslušenství. Na steaky a klobásy vám stačí jen klasický rošt. Na přípravu složitějších pokrmů už příslušenství potřebujete. Jaké?

Litinové nádobí je důležité

Studené omáčky jsou pro grilování klasikou. Tatarská, bylinková a chilli omáčka, domácí kečup a další se ke grilovaným masům i k zeleninovým pokrmům skvěle hodí. Když ale budete chtít pozvednout svůj pokrm na vyšší úroveň, připravte k němu teplou omáčku. Na roštu to nejde a vytahovat plynový vařič vedle grilu je zbytečné. A právě v tuto chvíli se skvěle bude hodit litinové nádobí. Hodí se na plynové grily i grily na tuhá paliva. Litinový materiál žár nijak nepoškodí.

Kromě omáček i na zapékání

K přípravě omáček na grilu se nejlépe hodí litinové pánve. Snadněji se s nimi manipuluje a pro omáčky ke steakům by bylo zbytečné mít hluboké hrnce. Litinový hrnec s poklicí ale na svém grilu také využijete. Jak? Třeba pro přípravu zapékaných pokrmů. I na grilu se dá připravit skvělé ratatouille, zapečené brambory, plněné papriky sýrem a další pokrmy jako přílohy i jako hlavní chody. V litinových hrncích se pokrm propéká rovnoměrně a nepřipaluje se.

Co ještě na gril?

Litinové nádobí je základní, ale rozhodně ne jediné vybavení, které ke grilování můžete potřebovat. Co dále? Nezapomeňte na nože, obracečky, kleště, rožně, držáky, teploměry, špízy, tály nebo zástěry s kapsami na nářadí nebo na koření. A kde to vše najít? Rozhodně se vyplatí vybírat u specializovaných prodejců. Například na Forgrill.cz.

Related posts